به گزارش اقتصادنگار به نقل از راشا تودی، ترامپ پیش از کنفرانس خبری با مکرون رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد: آمریکا در حال مذاکرات تجاری با اتحادیه اروپا است و همچنین درباره قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی با مکزیک و کانادا موسوم به نفتا گفتوگو میکند.
ترامپ همچنین اذعان کرد: ما شانس زیادی برای رسیدن به توافق داریم. اظهارات وی درباره رسیدن به توافق تجارت آزاد با مکزیک و کانادا در حالی صورت میگیرد که وی از زمان کمپینهای تبلیغاتی و پس از رسیدن به ریاست جمهوری مدام از تجارت آزاد با این کشورها انتقاد میکرد. حتی قرار شد دیوار بلندی بین مکزیک و آمریکا کشیده شود و ترامپ گفت هزینه این دیوار را نیز باید مکزیک پرداخت کند.
بحث تجاری اخیر باعث شده اقدامات متقابلی بین واشنگتن و پکن اجرا شود. آمریکا در ماه آوریل دستور داد تعرفه 25 درصدی برای 50 میلیارد کالای وارداتی از چین اعمال شود. چین هم در واکنش به این اقدام موانع تجاری مشابهی را اعمال کرد. اگر پکن و واشنگتن در رسیدن به چنین توافقی به نتیجه نرسند تعرفههای آمریکا پس از 15 می تاثیر خود را خواهد گذاشت.
اوج تنشهای تجاری بین دو کشور هفته گذشته بود زمانی که واشنگتن شرکتهای خود را از فروش نرمافزار به شرکتهای فناوری چین ممنوع کرد. آمریکا از شرکتهای خود خواست به مدت هفت سال فروش هرگونه نرمافزار به شرکت معروف ZTE چین را لغو کنند.
شرکتهای آمریکایی بیش از 30 درصد قطعات و نرمافزارهای شرکت ZET را تامین میکند و چنین اقدامی میتواند طرح چین برای رسیدن به بزرگترین شبکه 5Gجهانی را ناکام بگذارد.
در واکنش به این اقدام چین هم تعرفه 179 درصدی برای واردات سورگوم (ذرت علوفهای) اعمال کرد. سورگوم غذای دام است و در بخش دامداری و دامپروری این کشور بسیار استفاده دارد.
ترامپ قول داده است تا کسری تجاری خود با چین که سال گذشته 375 میلیارد دلار بود، کاهش دهد مساله اصلی این است که بسیاری از کالاهای وارداتی در حقیقت محصولاتی هستند که توسط شرکتهای آمریکایی به دلیل نیروی کار ارزان در چین تولید میشود اما زمانی که این کالاها به آمریکا برمیگردد این واردات در تراز تجاری لحاظ میشود.
ارسال نظر