شناسه خبر: 26347
فولاد چین تقریباً 10 برابر ظرفیت فولادسازی ایالات متحده است. این کشور همیشه مورد اتهام به عرضه فولاد ارزان در بازار جهانی برای غلبه بر رقبا بوده و دولت ترامپ آغاز گر مقابله با این اقدام از طریق وضع تعرفه های بالا به منظور بهبود سودآوری فولادسازان آمریکایی بود. در سال 2017، چین با کاهش حدود 50 میلیون تن تولید فولاد به دلایل تجاری و اقتصادی داخلی، ظرفیت مازاد در بخش فولاد را کاهش داد.
این کشور در 5سال اخیربزرگترین صادرکننده فولاد در جهان بود و صادرات فولاد آن تقریباً 24 درصد کل فولاد صادراتی جهان از سال 2015 را تشکیل می دهد.
در سال 2015، اقتصاد چین در حال کاهش رشد بود و تقاضا برای فولاد، سنگ آهن و سایر فلزات آهنی به میزان قابل توجهی کاهش یافت. سیاستها، یارانهها و حاشیههای دامپینگ تحمیلشده توسط دولت چین بر قیمت سهام بسیاری از شرکتهای فولادی جهانی تأثیر گذاشت و شرکتهای بزرگ فلزی مانند آنگلو امریکن و ریوتینتو از این قضیه به شدت ضربه خوردند. در این گزارش به وضعیت صنعت فولاد جهانی اخیراً و تأثیر اقتصاد چین می اندازیم.
آناتومی صنعت جهانی فولاد
فولاد یکی از نوآورانه ترین و انعطاف پذیرترین آلیاژها است که می تواند برای بسیاری از نیازهای اقتصادی ستفاده شود. انواع فولاد در بخشهای مسکن، حملونقل، صنعتی، خودرو، زیرساختها و بخشهای آب و برق مورد استفاده قرار میگیرد و آن را به یکی از همه کارهترین مواد جهان تبدیل میکند که به راحتی قابل استفاده مجدد و بازیافت است.
چین، ژاپن، هند، ایالات متحده و روسیه به ترتیب پنج کشور برتر تولیدکننده فولاد در سال های2016 به بعد بودند و چین با اختلاف در این رقابت پیشرو بود. در سال 2017، چین 831 میلیون تن فولاد خام، ژاپن 104.7 تن، ایالات متحده 116 تن، هند 101.4 تن و روسیه 71.3 تن فولاد خام تولید کردند. در حالی که چین و ژاپن بزرگترین صادرکنندگان فولاد جهان هستند، ایالات متحده و آلمان به دلیل نرخ بالای مصرف در اقتصادشان، پیشتازان واردات هستند.
چین بزرگترین تولید کننده وهمچنین بزرگترین مصرف کننده فولاد در جهان است. با توجه به چنین سهم بازار غالبی، همراه با مقادیر زیاد فولاد مورد استفاده در بخشهای مختلف اقتصاد چین، هر گونه کاهش سرعت رشد در اقتصاد چین تأثیر عمدهای بر صنعت فولاد جهانی خواهد داشت. نمودار زیر نشان می دهد که چه اتفاقی برای شرکت فولادی VanEck Vectors Steel ETF (SLX) در سال 2015 با کاهش سرعت اقتصاد چین افتاد.
پیشرفت های اخیر این صنعت در چین
اخیراً، تولید جهانی فولاد در حال افزایش بوده است، سرمایه گذاران از کاهش سرعت اقتصاد چین و دورنمای جنگ های تجاری که توسط آمریکا اعلام شده است، ترس در سرمایه گذاری های جدید دارند. با این حال، قیمت فولاد به علل مختلف از جمله جنگ روسیه و اوکراین که بر قیمت مواد اولیه تولید فولاد اثر گذاشته در حال افزایش است.
انجمن جهانی فولاد گزارش داد تولید جهانی فولاد خام در 64 کشور جهان ماه می 2021، 174.4 میلیون تن (Mt) بود که 16.5 درصد نسبت به می 2020 افزایش داشت.
اما تولید فولاد در سال 2022 با کاهش عرضه جهانی با میانگین تقریبا 5درصدی نسبت به سال قبل با کاهش روبرو بوده که منطقه آسیا و اقیانوسه با کاهش تولید 4درصدی یا 121 میلیون تن سهم بسزایی در این کاهش عرضه جهانی داشتند تا میانگین قیمت فولاد در سال2021 به 959 دلار در سال برسد، این درحالی است که این شاخص در سال 2022 چیزی حدود582 دلار بود؛ تا چین به عنوان بزرگترین تولید کننده فولاد جهان از این افزایش قیمت بیشترین بهره را ببرد.
اگرچه چین برای کاهش آلودگی تلاش کرده است تولید فولاد را کاهش دهد، اما در سال های اخیر برخی از کارخانه ها ظرفیت خود را افزایش می دهند و تولید فولاد چین در حال افزایش است. این افزایش تولید همچنین تقاضا برای سنگ آهن با عیار بالا، ماده اولیه فولاد و عامل تعیین کننده قیمت فولاد را حفظ کرده و قیمت ها را تقویت کرده است.
اما در ایالات متحده، با تشویق تقاضای داخلی قوی، تولیدکنندگان داخلی فولاد به دلیل افزایش هزینه های ورودی و کاهش ارزش دلار، قیمت فولاد خود را افزایش می دهند. بنابراین، به دلیل رشد تولید فولاد و افزایش قیمت ها، شرکت های فولادی باید شاهد افزایش درآمد و قیمت سهام بالاتر باشند.
با این حال، اگر تقاضا برای فولاد کاهش یابد، چین مازاد فولاد را صادر می کند و قیمت های بین المللی را کاهش می دهد. اگر تولید کاهش یابد، تقاضا برای مواد خام کاهش می یابد و بیشتر بر قیمت ها تأثیر می گذارد. بنابراین، چین بزرگترین تأثیرگذار بر بازار فولاد و حتی مواد معدنی مرتبط با این صنعت در جهان است.
ارسال نظر